De organisatie
Drijvende krachten achter De Mooie Maaltijd
Stichting De Mooie Maaltijd (i.o.) bestaat uit de volgende personen:
- Marco Wisse, voorzitter. Directeur Naarderheem, Protestants-christelijk centrum voor verpleging, reactivering en dagbehandelingzorg (onderdeel van Vivium Zorggroep). Onder zijn leiding ging Naarderheem een paar jaar geleden terug van ontkoppeld koken naar een eigen restaurant (Het Vestion).
- René de Bruin, secretaris. Secretaris van Stichting Streekeigen Producten Nederland (SPN). SPN is beheerder van het keurmerk Erkend Streekproduct. Daarnaast maakt René de Bruin deel uit van het bestuur van de Week van de Smaak - waar de kiem werd gelegd voor De Mooie Maaltijd campagne.
- Arie van den Brand, bestuurslid. Onder (veel) meer: voorzitter van de ‘Groupe de Bruges’ (de onafhankelijke denktank voor de Europese landbouw en plattelandsontwikkeling), Stichting Van Eigen Erf, voorzitter Eating City en bestuurslid Innovatie Netwerk.
- Herman Peppelenbos, Programmaleider doelgroepspecifieke voeding binnen Wageningen UR, onderdeel Food & Biobased Research. Food & Biobased Research is dé R&D-organisatie voor duurzame innovatie op het gebied van gezond voedsel, duurzame versketens en biobased producten. Daarnaast is Herman Peppelenbos projectleider van 'Mooie Maaltijd in de Zorg', een project gericht op het tegengaan van ondervoeding en het vergroten van de kwaliteit van leven van ouderen.
- Alex van Hootegem - eigenaar van biologisch landbouwbedrijf 't Meulwater (Kruiningen) en tevens van webwinkel De Grote Verleiding. Sinds 2006 betrokken bij het project 'Korte keten van land naar klant' gericht op vergroten van het aandeel (biologische) agf uit de regio in met name de Zeeuwse instellingskeukens.
- Jelle Ferwerda - Hoofd Voeding van de Sint Maartenskliniek (Nijmegen). Oprichter en voorzitter stichting Diverzio. Belangrijke driver en voorbeeld sinds 2008 in regionaal en duurzaam eten en drinken voor instellingen. Meer dan 22 jaar werkzaam in zorg & gastvrijheid.
Delen: